ESCAPE ROOM BEVERWIJK: THE PLAYGROUND

HET MYSTERIE VAN DE BRONCODE..

Vanmorgen klokslag 08:30 uur: De directeur van de nationale veiligheidsdienst kijkt met verschikte ogen de minister president aan. Zijn stem trilt... "Minister, er is ingebroken in het militaire netwerk van Defensie.. De broncode is gestolen en wij zijn als overheid volledig buitengesloten." Benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren? Maak jij onderdeel uit van het AIVD SWAT-team om dit mysterie op te lossen? Vinden jullie de gestolen Broncode terug? Boek dan nu deze spannende Escape Room van Vuurlinie Beverwijk en red Nederland van de zwaarste, digitale dreiging ooit!

REDDEN JULLIE NEDERLAND DOOR HET MYSTERIE VAN DE BRONCODE OP TE LOSSEN?

Escaperoom Beverwijk PlaygroundVanmorgen vroeg vond er door de heel Nederland een mysterieuze internetstoring plaats. Op iedere computer verbonden met het internet verscheen een groene broncode gevolgd door een zwart scherm. Vervolgens schakelden computers zichzelf uit. De handel op de beursvloer is volledig stil komen te liggen, pinautomaten staan in storing, dammen, sluizen en tunnels zijn automatisch overgeschakeld op de noodstand. Door het gehele land zijn lange files ontstaan. Volgens de eerste schattingen loopt de schade op tot in de miljoenen

Ongelooflijk – hoe heeft dit kunnen gebeuren!?
Op iedere zender is hetzelfde nieuws te horen. Premier Mark Rutte roept tijdens een persconferentie op om kalm te blijven. Op meerdere plekken in het land is door angst voor terrorisme paniek uitgebroken. Burgers worden geadviseerd om thuis te blijven, totdat er meer bekend is. De situatie is dusdanig dat de Premier de noodverordening heeft afgekondigd.

De premier sluit zijn persconferentie af met een heldere boodschap:
“Als duidelijk wordt dat dit een aanslag is, dan zal ik mij er persoonlijk voor inzetten dat de daders worden opgespoord en hun gerechte straf krijgen! Eerder zullen wij niet rusten."

Op het kantoor van de Premier is een spoedvergadering ingelast
Premier Mark Rutte slaat met zijn vuist op tafel "Hoe heeft dit in vredesnaam kunnen gebeuren!?" Op datzelfde moment ontvangt de directeur van de nationale inlichtingendienst een telefoontje. Zijn gezicht trekt lijkbleek weg; de rode plekken verdwijnen van zijn wangen en dan, na een paar seconden, glijdt de telefoon uit zijn handen…

Minister, president stottert hij… Het is nog niet bevestigd, maar wij vrezen dat de dreiging uit de hoek van een geheim project genaamd “ The Play Ground” komt.

Vijf jaar geleden hebben we een militair experiment uitgevoerd met als doel het ophogen van iemands intelligentie. We dachten dat dit experiment gefaald had, totdat één van proefpersonen steeds beter werd in het oplossen van wiskundig opgaven. Zo goed zelfs, dat hij onze strenge veiligheidsprotocollen wist te omzeilen… Op het moment van zijn ontsnappen werd zijn IQ op 130 geschat…, oftewel hoog begaafd…, maar dat was twee jaar geleden….

We hebben sindsdien met al onze middelen naar hem gezocht…, satellietbeelden, geavanceerde afluistersystemen en ga zo maar door… Twee dagen geleden hebben we hem uiteindelijk gevonden…, op een basisschool…., in Beverwijk…..

WAT? Een basisschool??...... Meneer de president.... The Wizz is slechts elf jaar oud….

Instructie deelnemers

Jullie maken onderdeel uit van de taskforce van de Nederlands Inlichtingendienst die gespecialiseerd is in het analyseren en ontcijferen van informatie. The Wizz, een extreem intelligentie jongen van elf jaar, heeft - zoals jullie weten -, vannacht het militaire netwerk gekraakt en de Defensie volledig buitengesloten.

We hebben serieuze redenen om te geloven dat de broncode zich in zijn slaapkamer bevindt. Het is daarom van het allergrootste belang dat deze code teruggevonden wordt en het systeem vervolgens wordt vrijgegeven. The Wizz zit momenteel op school en jullie hebben precies zestig minuten om de code, via cryptische aanwijzingen, terug te vinden.

Maar wees opgelet.., de Wizz staat bekend om zijn geraffineerd sluwheid, waarmee hij ons keer op keer op het verkeerde been heeft gezet….

DEZE ESCAPE ROOM BOEKEN?

Aantal personen
Het minimum aantal personen benodigd om het mysterie op te lossen is 2, het maximum is 6 personen.
Minimale leeftijd: 14 jaar

Kosten
Deze Escape Room is te boeken voor € 81,50 op woensdag en donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag bedragen de kosten € 102,- per boeking. De escape room is in overleg ook op maandag en dinsdag te boeken.
Vooraf of achteraf lekker borrelen met een bittergarnituur dat kan!
9 stuks €6,00
20 stuks €12,00
32 stuks €20,00